Virkad långkofta, kattpläd och en scarf i garn från stashen

3 december 2017 | Creative-bloggen

För den som kanske minns hjälpte jag Tiina från Tiinas Garn (Novitas garner) på Sy- och Hantverksfestivalen i Älvsjö i oktober. Tror du man kan jobba en heldag i ständigt kontakt med ljuvligt garn utan att ta med sig litet hem? Det gäller även om man säljer själv 🙂 En hel IKEA-bag full 😛

Som kattägare vet man att det gäller att ha ordning på prioriteringarna så först på projektlistan stod självklart en ny pläd till His Royal Highness – Edgar (bara 5 kattplädar är alltför litet 🙂 ). Han hade så bråttom att han provlåg den redan innan den var klar :).

 

Garnet är Nordic Wool och jag har frihandsvirkat i ”mormorsränder”.

 

 

Jag har alltid varit svag för mormorsrutor och bestämde mig för att göra en långkofta i Duo (färg Bärsaft) och svart 7 Veljestä (7 bröder). De har samma masktäthet och sammansättning, så de funkar ypperligt tillsammans.

Jag började med en mormorsruta

och sen byggde jag på runt den till bakstycket.

 

 

Framstyckena och ärmarna hittade jag på medan jag virkade. Koftan är inte blockad på bilderna, men jag är rätt nöjd ändå. 🙂

  

 

Det senaste projekten jag gjort är en scarf. Köpte en ny jacka och då är en ny scarf (eller fler, för jag har faktiskt börjat på en i grönt idag 😉 ) ett måste.

Letade runt litet på nätet efter mönster och hittade Kathy Lashleys Naturally Southern Scarf på Ravelry. Gratismönster och kul modell från Elk Studio. Perfekt! Garnet kommer från stashen från förr.

 

Det var allt för nu. Ha en trevlig första advent!Inga kommentarer ännu.

Kommentera detta

  • (publiceras inte)