Beskrivning Infinity Scarf (eller halsduk)

12 december 2017 | Creative-bloggen

Beskrivning Infinity Scarf (eller halsduk)

Förkortningar:

lm = luftmaska

st = stolpe

 

 

Hittade ett garn i blandning bambu/merino i DK tjocklek i gömmorna och satte mig ner och gjorde en Infinity Scarf (och om du föredrar att göra den som en halsduk så låter du bara bli att sy ihop den 🙂 ).

Jag gjorde av med fyra 50 grams nystan (totalt 400 m) och fick en halsduk som blev 180 cm lång och 18 cm bred när jag använde virknål 6.

Det är busenkelt att göra den både bredare och smalare. Se till att antalet luftmaskor du lägger upp är delbart med 7 + 6 st lm (de senare blir en kantstolpe i varje sida). Vill du göra den kortare eller längre går det också alldeles utmärkt. se bara till att avsluta med ett varv 2.

 

Tänk på att det går åt mer garn om du gör den bredare och/eller längre.

 

På grundvarvet virkar du st i lm och efter det mellan stolparna på varvet innan (se bilden).

 

Lägg upp 27 lm.

 

Grundvarv: 1 st i 4:e lm från nålen, 5 st i nästa lm (snäcka), ¤hoppa över nästa 2 lm, 1 st i var och en av nästa 2 lm, upprepa från ¤ varvet ut, 1 st i sista lm. Vänd.

 

Varv 1: 2 lm och 1 st (alternativt 3 lm – i båda fallen räknas det som första st. Jag tycker kanterna blir snyggare med 2lm och 1 st, men det är en smaksak  🙂 ), ¤ gör 5 st mellan nästa 2 st, hoppa över 3 st och gör 1 st mellan 2:e och 3:e st i snäckan, hoppa över 1 st och gör 1 st mellan 3:e och 4.e st i samma snäcka, 5 st mellan de 2 st, upprepa från ¤ och gör 1 st i kantst (alternativt i den översta lm)

 

Varv 2: 2 lm och 1 st (alternativt 3 lm), ¤ 1 st mellan 2:e och 3:e st i snäckan, hoppa över 1 st och gör 1 st mellan 3:e och 4.e st i samma snäcka, 5 st mellan de 2 st, upprepa från ¤ och gör 1 st i kantst (alternativt den i översta lm)

Självfallet går den att göra i både tjockare och tunnare garn också och med tunnare eller tjockare virknål, beroende på vilket resultat du vill ha. Det är bara att prova sig fram.Inga kommentarer ännu.

Kommentera detta

  • (publiceras inte)